Μιχάλης Τερζής, Γέφυρα Ρίου – Αντίρριου

Μουσική από το ομώνυμο ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ

Ένα όραμα του 19ου αιώνα, πραγματώθηκε την αυγή του 21ου αιώνα, όταν, στις 24– 5 – 2004, ολοκληρώθηκε η γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» του Ρίου – Αντίρριου. Το θαυμαστό αυτό έργο, της γέφυρας του Ρίου – Αντίρριου, εγκαινιάστηκε στις 7 Αυγούστου του 2004 και την ίδια εκείνη μέρα, προβλήθηκε στην ΕΡΤ το ομώνυμο ντοκιμαντέρ των Πάνου Υφαντή – Τάσου Μπιρσίμ, σε μουσική του Μιχάλη Τερζή. Οι συνθέσεις του Μιχάλη Τερζή – που γράφτηκαν αποκλειστικά για τις ανάγκες αυτού του ντοκιμαντέρ – είναι μεστές, ώριμες, πλημμυρισμένες από λεπτές λυρικές αποχρώσεις,  αλλά κι έντονες ρυθμικές εξάρσεις και μας μιλούν για το ανθρώπινο όνειρο που στέκεται πάνω απ’ τα κύματα και γίνεται πράξη κι έργο.
Τώρα, η μουσική για τη γέφυρα του Ρίου – Αντίρριου, κυκλοφορεί σε cd, από το Μετρονόμο δίνοντας τη δυνατότητα, σε όλους μας, να απολαύσουμε ένα καλλιτεχνικό έργο, αντάξιο του μεγάλου έργου που το ενέπνευσε.
Στο cd «Γέφυρα του Ρίου – Αντίρριου» εμπεριέχεται το ολοκληρωμένο (αφού στο ντοκιμαντέρ χρησιμοποιήθηκαν μόνο μικρά αποσπάσματά του) μουσικό έργο του Μιχάλη Τερζή, εμπλουτισμένο με καινούριες ηχογραφήσεις κι ενορχηστρώσεις, καθώς και με περαιτέρω επεξεργασία, ανάπτυξη και διεύρυνση των μουσικών θεμάτων του συνθέτη.
Kυκλοφορεί με την υποστήριξη του Δευτέρου Προγράμματος και της ΝΕΤ 105,8

Δείτε Ακόμη