Σταύρος Σταυρίδης, Τα θεατρικά

ISBN: 978-618-5010-32-4, σελίδες: 32, μέγεθος: 14x21εκ. Χρονολογία έκδοσης: Δεκέμβριος 2014

«Τα θεατρικά» είναι ένας κύκλος τραγουδιών που αφορούν το ταξίδι από την απρόσωπη διαβίωση στην διαπίστωση. Από την εκούσια ή ακούσια προσποίηση στην συνειδητότητα. Αφορά τους ανθρώπους που λύγισαν υπό το βάρος της μάσκας τους και ζητούν να αντιμετωπίσουν τον καθρέφτη τους.
Είναι μικρά μονόπρακτα, που προσεγγίζουν την ζωή υπό γωνία. Στο ημίφως, στις σκιές, και στις πιο κλειστές στροφές χωρίς ορατότητα. Που θέλουν όμως να αναδείξουν κομμάτια αληθινού και καθαρού εαυτού.
«Τα θεατρικά» είναι ο πρώτος δίσκος του τραγουδοποιού Σταύρου Σταυρίδη. Γράφει τη μουσική και τους στίχους του και πλαισιώνεται από τέσσερις εξαιρετικούς ερμηνευτές: τη Σοφία Αβραμίδου, τον Θοδωρής Βουτσικάκης, τη Ντίνα Γιακουμάκου και τον Δημήτρης Κωνσταντίνου, σε δεκατρία τραγούδια που έχει ενορχηστρώσει ο Γιώργος Κοκκινάκης. Την εικαστική επιμέλεια του βιβλίου-CD που κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο, είχε ο Πέτρος Μπουλούμπασης. Η ηχογράφηση έγινε στο στούντιο Polytropon και το mastering επιμελήθηκε ο Χρήστος Μέγας. Ο Κώστας Ματσίγκος (κιθάρες), ο Νίκος Ψoφογιώργος (κρουστά, drums), o Παύλος Παφρανίδης (μπουζούκι), ο Γιάννης Οικονομίδης (τρομπέτα, φλικόρνο), η Δέσποινα Σκέντου (βιολί), και ο Μιχάλης Πιπέρκος (κλαρινέτο, φλάουτο) συμπράττουν και ντύνουν μουσικά την παράσταση.

Δείτε Ακόμη