Σωτήρης Μπαλλάς, Η άλλη όχθη

Σωτήρης Μπαλλάς

Η άλλη όχθη

Στη δική του μουσική όχθη μας καλεί να περάσουμε ο Σωτήρης Μπαλλάς μέσω του πρώτου του προσωπικού δίσκου με τίτλο Η άλλη όχθη. Ο  Σωτήρης Μπαλλάς, ένας πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής και δημιουργός, έχει χαράξει εδώ και αρκετά χρόνια μια αξιοσημείωτη πορεία στο τραγούδι εμφανιζόμενος σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας μέσω των εμφανίσεών του στο πλευρό της Φωτεινής Βελεσιώτου, ως σταθερός συνεργάτης και συνοδοιπόρος της.

Ο δίσκος αποτελείται από 15 νέα τραγούδια τα οποία κατορθώνουν να εκφράσουν τις ανάγκες και τις αγωνίες της εποχής μας. Πρόκειται για μια πολυσυλλεκτική δουλειά, στην οποία περιλαμβάνονται τέσσερα ανέκδοτα ποιήματα του Μάνου Ελευθερίου, που μελοποιήθηκαν από τον Βαλάντη Σωτηρίου. Στο δίσκο περιέχονται επίσης οκτώ τραγούδια σε στίχους του Διονύση Φαραού, τέσσερα εκ των οποίων μελοποίησε ο Σωτήρης Μπαλλάς, δύο ο Δήμος Λιπώνης και από ένα οι Γιώργος Καραμφίλλης και Χρυσάνθη Παπαηλιού. Οι Δημήτρης Μηλάκας, Μαρία Κρέτση και Γ. Π. Γιαννακόπουλος υπογράφουν με τα λόγια τους ακόμα τρία τραγούδια του δίσκου, σε μουσική Σωτήρη Μπαλλά, Βαλάντη Σωτηρίου και Δήμου Λιπώνη αντίστοιχα.

Στο δίσκο συμμετέχει η Φωτεινή Βελεσιώτου, η οποία ερμηνεύει μαζί με τον Σωτήρη Μπαλλά το ομώνυμο τραγούδι, «Η άλλη όχθη». Επιπλέον, η Μέλπω Αλεξανδροπούλου, σταθερή συνεργάτιδα του Σωτήρη Μπαλλά, ερμηνεύει μαζί του δύο από τα τέσσερα τραγούδια των Μάνου Ελευθερίου – Βαλάντη Σωτηρίου και ένα των Διονύση Φαραού – Χρυσάνθης Παπαηλιού.

Δείτε Ακόμη