Πάνος Μπούσαλης, Σεμπρεβίβα

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Πάνος Μπούσαλης πέντε χρόνια μετά από το δισκογραφικό του ξεκίνημα (Γκέμμα, εκδ. Μετρονόμος ) και έχοντας προσθέσει στο βιογραφικό του σημαντικές συνεργασίες (Σταύρος Ξαρχάκος, Χρήστος Λεοντής, Μαρία Φαραντούρη, Λίνος Κόκοτος, Βασίλης Λέκκας κ.ά.) και συμμετοχές σε άλλες δισκογραφικές εργασίες, παρουσιάζει την δεύτερη προσωπική του δουλειά με τίτλο Σεμπρεβίβα.

Ένα ταξίδι στην γεωγραφία του τραγουδοποιού, με ανάγλυφο σμιλεμένο από τα κοινωνικά ερεθίσματα, τις εσωτερικές ανώδυνες ή και επώδυνες ζυμώσεις, τον έρωτα. Ερωτήματα σύγχρονα και παντοτινά. Γιορτή και ενδοσκόπηση, διονυσιασμός, πτώση, αναγέννηση. Ο κύκλος της φύσης των πραγμάτων, στα μικρά και μεγάλα.
Μια σεμπρεβίβα, το λουλουδάκι που αντιστέκεται στο χρόνο και ζει για πάντα, ανθίζει στα λόγια και τις μουσικές αυτής της κατάθεσης με τη φιλοδοξία να μεταδώσει αυτή την αίσθηση σε όσους κοινωνήσουν το πόνημα. Παραδοσιακό, λαϊκό ή λόγιο, με την συνεισφορά σπουδαίων συντελεστών η Σεμπρεβίβα είναι ή θέλει να γίνει συνάντηση δρόμων και ανθρώπων.
«Απόψε θα σε πάρω μακριά… κι έχω δυο ναι για κάθε όχι…»

Συμμετέχουν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Αναστασία Μουτσάτσου, Ηλίας Βαμβακούσης, Σπύρος Καββάδας και η παιδική χορωδία Δημήτρη Τυπάλδου.

Οι στίχοι και η μουσική είναι του Πάνου Μπουσαλη εκτός από δύο τραγούδια όπου συμμετέχουν στο ένα με τον στίχο της η Βέρα Βασιλείου-Πέτσα και με τη μουσική του ο Λίνος Κόκοτος και στο άλλο με τον στίχο του ο Κώστας Νέος.

.

Δείτε Ακόμη