Πάνος Μπούσαλης, Γκέμμα

Κυκλοφορεί από τον Μετρονόμο ο πρώτος δίσκος του τραγουδοποιού Πάνου Μπούσαλη με τίτλο Γκέμμα , σε στίχους και μουσική του ίδιου.
Ο Πάνος Μπούσαλης εξωτερικεύει τις αγωνίες, τις μνήμες, τα ερωτηματικά του και τους λίγους θολούς χρησμούς που ψηλάφισε στις τρεις πρώτες δεκαετίες της ζωής του.
Με τραγούδια κοινωνικοπολιτικά, ερωτικά, τραγούδια που πέφτουν άλλοτε σιγανά , σαν σταγόνες βροχής πάνω στο μέταλλο της θύμησης, κι άλλοτε σαν ανήσυχα κύματα πάνω στη βραχώδη ρίζα της ύπαρξης, μιλά για έρωτα, λησμονιά, μέθη, ζωή και θάνατο, όπως αυτά προσαράζουν διαδοχικά στην ακτή του χρόνου.
Με απλές ή πιο σύνθετες μελωδικές γραμμές, βασισμένες στο ένστικτο και την αλήθεια του, ο Μπούσαλης εκφράζει μελαγχολία, επιθυμία, συγκατάβαση ή αποδοκιμασία. Σαρκάζει και σαρκάζεται. Χορεύει και σωπαίνει. Αποφασιστικός ή αμήχανος βαδίζει στους χωμάτινους δρόμους της μνήμης, στα στενά του έρωτα, ή στην άσφαλτο των πολλών και της μοναξιάς.
Φυσικά όργανα έχουν τον κύριο λόγο στα 16 τραγούδια, με ενορχηστρώσεις που ανασαίνουν. Την ενορχήστρωση στα περισσότερα τραγούδια ανέλαβε ο Νίκος Γράψας, ενώ τέσσερα τραγούδια ενορχήστρωσε ο Νεοκλής Νεοφυτίδης, καταθέτοντας αμφότεροι τη γνώση και την ευαισθησία τους. Στο συνολικό αποτέλεσμα συνεισφέρουν καθοριστικά οι εξαιρετικοί μουσικοί που συμμετέχουν στο δίσκο.
Στην Γκέμμα συναντάμε διάφορα μουσικά και ρυθμικά τοπία. Μεταξύ άλλων, ακούμε λυρικά μπολερό, ατμοσφαιρικές και ρυθμικές μπαλάντες, τραγούδια με διάθεση country και άλλα που μας οδηγούν συνειρμικά στην παράδοση.
Την Γκέμμα κάνουν ακόμα πιο ενδιαφέρουσα με τη συμμετοχή τους ο Αλκίνοος Ιωαννίδης και η Σοφία Παπάζογλου ερμηνεύοντας από ένα τραγούδι, συστήνοντας μας με τη σειρά τους τον νέο τραγουδοποιό.

Δείτε Ακόμη