Αντώνης Μποσκοΐτης, 18 συνεντεύξεις, Σαν μονόπρακτα

ISBN: 978-618-5339-21-0, σελίδες: 238 μέγεθος: 17x24εκ. Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Δεκέμβριος 2018

Αντώνης Μποσκοΐτης

18 συνεντεύξεις

Σαν μονόπρακτα

 

ISBN: 978-618-5339-21-0, σελίδες: 238 μέγεθος: 17×24εκ. Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Δεκέμβριος 2018

 

 

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μετρονόμος το βιβλίο «18 συνεντεύξεις – Σαν μονόπρακτα» του δημοσιογράφου και σκηνοθέτη Μπόσκο (Αντώνης Μποσκοΐτης).

Πρόκειται για 18 συνεντεύξεις με 18 αντίστοιχες κορυφαίες προσωπικότητες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που δημοσιεύθηκαν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο από το 2002 μέχρι το 2018. Μεταξύ τους, η Marianne Faithfull, η Δόμνα Σαμίου, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Demis Roussos, αλλά και δύο συνεντεύξεις που δημοσιεύονται για πρώτη φορά με τον ποιητή Ντίνο Χριστιανόπουλο και την ηθοποιό – συγγραφέα Μπέττυ Βακαλίδου.

Οι συνεντεύξεις έχουν το χαρακτήρα μονόπρακτου και εντυπωσιάζουν με τον φαινομενικό αυθορμητισμό τους, σαν να είναι έτοιμοι μονόλογοι για κάποια θεατρική σκηνή. Δεν είναι τυχαίο που ο Μπόσκο έχει χαρακτηριστεί τα τελευταία χρόνια «Ο Έλληνας Λάρι Κινγκ». Άλλωστε, σύμφωνα με το σημείωμα της Έλενας Ακρίτα εν είδει προλόγου, «…οι συνεντεύξεις του έχουν την γοητεία του ‘αυθόρμητου’, ενώ μόνον αυθόρμητες δεν είναι. Υπάρχει προετοιμασία σοβαρή, έρευνα, συγκέντρωση στοιχείων – όμως αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Ο αναγνώστης έχει την αίσθηση πως δεν διαβάζει συνέντευξη, αλλά παρακολουθεί μια τυχαία συνάντηση με έναν καφέ στη λιακάδα, έναν περίπατο στους δρόμους της μέρας και της νύχτας μας. Αυτή η αίσθηση εγγύτητας ενισχύεται από την συνειδητή επιλογή της προφορικότητας στον γραπτό λόγο του Αντώνη. Μόνο ένα εκπαιδευμένο μάτι μπορεί να διακρίνει όχι μόνο την προεργασία που έχει κάνει, αλλά και την εμμονική σχεδόν προσήλωση του Μποσκοΐτη σε ένα είδος που το γνωρίζει, το αγαπά και το τιμά».

Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στον Στάθη Τσαγκαρουσιάνο, του οποίου ο Μπόσκο υπήρξε συνεργάτης στη Lifo για μία πενταετία.

Δείτε Ακόμη