Δημήτρης Κωνσταντίνου, Μυστικός χρόνος, Σταύρος Σταυρίδης

Ο Σταύρος Σταυρίδης έκανε το ντεμπούτο του στην ελληνική δισκογραφία το 2014 με το βιβλίο-cd «Τα θεατρικά» (εκδόσεις Μετρονόμος).  Με πηγαίο ταλέντο και αγάπη για την τέχνη, γράφει στίχους και μουσική, ποίηση, καθώς και επιμελείται της μουσικής επένδυσης θεατρικών παραστάσεων. Ο Δημήτρης Κωνσταντίνου είναι εξαίρετος ερμηνευτής του έντεχνου και του λαϊκού τραγουδιού από το 1990, με προσωπικές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όπως επίσης και συνεργασίες με σημαντικούς μουσικούς και ερμηνευτές.

Ο «Μυστικός χρόνος», προσωπική δουλειά του Δημήτρη Κωνσταντίνου σε μουσική και στίχους του Σταύρου Σταυρίδη, είναι το δημιουργικό αποτέλεσμα της σύμπραξής τους.  Αποτελεί τη συνέχεια της συνεργασίας, τους μετά «Τα θεατρικά».  και συγχρόνως το δεύτερο μέρος μιας ενότητας τριών κύκλων τραγουδιών του Σταύρου Σταυρίδη, με κεντρικό θέμα το ταξίδι στον έσω εαυτό, τον έρωτα και τον κόσμο.  Η ενότητα θα κλείσει με το «Ημερολόγιο φανταστικών γεγονότων».

Η συνοχή στο μουσικό ύφος μεταξύ των έργων του Σταύρου Σταυρίδη είναι εμφανής.  Συγχρόνως όμως εδώ διαφαίνονται και οι νέοι ηχητικοί δρόμοι στους οποίους ανοίγεται, συνοδευόμενος αρμονικά από τη βελούδινη φωνή και την εκφραστικότητα του Δημήτρη Κωνσταντίνου. Πρόκειται για ένα μουσικό έργο με ιδιαίτερη προσοχή στη λεπτομέρεια τόσο σε μουσικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο απόδοσης ιδεών και συναισθημάτων.

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών επιμελήθηκε ο συνθέτης Νίκος Παπαδογιώργος, που πλαισιώθηκε από σπουδαίους μουσικούς. Η μίξη και το mastering έγιναν από τον Χρήστο Μέγα, ενώ τη γραφιστική επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης.  Το εικαστικό του εξωφύλλου φιλοτέχνησε ο Σταύρος Σταυρίδης.

Δείτε Ακόμη