Μιχάλης Τσαντίλας, Σκιά στο μυαλό

Το άλμπουμ Σκιά Στο Μυαλό αποτελεί την πρώτη δισκογραφική εργασία του Μιχάλη Τσαντίλα. Περιλαμβάνει δέκα δικά του τραγούδια και μία μελοποίηση του ποιήματος «Ήθελα» του Νίκου Καββαδία. Τραγούδια – στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά – που εξομολογούνται, που μονολογούν, που αφηγούνται ιστορίες. Τραγούδια που γράφτηκαν μέσα σε μία δεκαετία (1998-2007) και που αποτελούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του ύφους, των ενδιαφερόντων και των κατευθύνσεων που ακολουθεί ο τραγουδοποιός.
Συνεργάτης του και σημαντικότερος συντελεστής του δίσκου είναι ο Κώστας Παρίσης, που ανέλαβε την εποπτεία της παραγωγής και που, μαζί με μια μικρή ομάδα φίλων μουσικών, συνέβαλε στη δημιουργία ενός ήχου που διέπει το σύνολο του άλμπουμ. Ενός ήχου που παντρεύει ακουστικά και ηλεκτρικά όργανα, που άλλοτε είναι εξωστρεφής και άλλοτε ακολουθεί πιο εσωτερικούς δρόμους.
Ο τίτλος του δίσκου προέκυψε από έναν στίχο του τραγουδιού «Μια Σκιά» («κάθε λέξη θα ‘ναι, χωρίς το νόημά της πια, σαν σκιά στο μυαλό, που γλιστρά») και αποτελεί μια μεταφορά για κάθε ιδέα, για κάθε δημιουργία του μυαλού, γι’ αυτό που συνήθως αποκαλούμε «έμπνευση» και που τελικά είναι κάτι ασαφές και φευγαλέο.
Ο δίσκος Σκιά Στο Μυαλό κυκλοφορεί σε CD από τον Μετρονόμο, σε μία έκδοση που περιλαμβάνει 16σέλιδο ένθετο με τους στίχους και τις συγχορδίες των τραγουδιών, φωτογραφίες και πληροφορίες για την ηχογράφηση και με εξώφυλλο που φιλοτέχνησε ο αδελφός του τραγουδοποιού, Στυλιανός Τσαντίλας.

Ο Μιχάλης Τσαντίλας γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και μεγάλωσε στη Σπάρτη. Στα σχολικά του χρόνια σπούδασε γαλλικά και πιάνο ενώ στα μέσα της δεκαετίας του ’90 έφτιαξε το πρώτο του ροκ συγκρότημα και ξεκίνησε να γράφει τραγούδια. Πήρε πτυχίο ηλεκτρονικού μηχανικού από το Α.Τ.Ε.Ι. Χανίων και συνεχίζει τις σπουδές του στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.
Το 2007 δημιούργησε το μπλογκ Δέντρο Μοναχό και συμμετείχε στον τελικό του Φεστιβάλ Νέων Δημιουργών Κοζάνης με το τραγούδι «Και Τι Μ’ Αυτό;». Το 2008 άρχισε η ενασχόλησή του με τη μουσική δημοσιογραφία, η οποία συνεχίζεται μέσω συνεργασιών με διάφορα διαδικτυακά και έντυπα περιοδικά του χώρου. Το 2009 το τραγούδι του «Wayward Blues» συμπεριλήφθηκε στη διεθνή συλλογή Rock 4 Life International Volume 14 που κυκλοφόρησε από την αμερικανική εταιρεία Quickstar Productions και το 2011, ένα ακόμα τραγούδι του, με τίτλο «Μέσα Στον Πυρετό», βρήκε μια θέση στη συλλογή Αινίγματα Και Μυστικά 2 που διανεμήθηκε δωρεάν από την Underground Tapes.
Είναι παντρεμένος και έχει μία κόρη.

Δείτε Ακόμη