Σπύρος Καββαδάς, Ορθόλιθος

Ορθόλιθος είναι ο τίτλος της πρώτης δισκογραφικής εργασίας του Σπύρου Καββάδα, που κυκλοφορεί σε CD από τον Μετρονόμο, και περιλαμβάνει εννέα δικά του τραγούδια. Στο τραγούδι «Για την Ελένη» συμμετέχει ο Διονύσης Τσακνής ενώ στη «Σχέση blues» η ηλεκτρική κιθάρα του Γιάννη Σπάθα δίνει το δικό της στίγμα.
Συμμετέχουν ακόμα ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης που έχει κάνει την ενορχήστρωση και υπογράφει τη μουσική στο «Φυσάει αέρας δανεικός» και ο Στέφανος Κορκολής (πιάνο – ενορχήστρωση) στο «Να είσαι εδώ».
Την υπόλοιπη παρέα συμπληρώνουν οι μουσικοί: Ευριπίδης Ζεμενίδης, ηλεκτρική κιθάρα, Λεωνίδας Κυρίδης, μπάσο, Θωμάς Κωστούλας, τύμπανα, Κυριάκος Γκουβέντας, βιολί και Μιχάλης Πορφύρης, τσέλο.
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στο studio Cue στην Θεσσαλονίκη με ηχολήπτη τον Γιάννη Μαυρίδη και στο studio Odeon του Μίνου Μάτσα στην Αθήνα με ηχολήπτη τον Ηλία Λάκκα.

Ο Σπύρος Καββάδας γεννήθηκε στην Κέρκυρα και μεγάλωσε στους Παξούς.
Στην Αθήνα διδάσκεται κλασική κιθάρα με τον Νότη Μαυρουδή και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη και μαθήματα φωνητικής με τους Ελισάβετ Καρατζόλη, Μίνα Μέτζου και Νίκο Παναγιωτόπουλο. Συνεχίζει τις μουσικές του σπουδές και αποκτά πτυχίο αρμονίας, αντίστιξης και φούγκα.
Ως τραγουδιστής έχει συνεργαστεί σε συναυλίες με τον Μανώλη Μητσιά και τον Δημήτρη Μπάση και ως κιθαρίστας με την Μελίνα Ασλανίδου.

Δείτε Ακόμη