Φίλιππος Πλακιάς, Μολυβάκι μου Χα Μπέ

Ο τραγουδοποιός και ερμηνευτής Φίλιππος Πλακιάς παρουσιάζει τη νέα του δισκογραφική δουλειά, σε στίχους Δημήτρη Λέντζου, με τίτλο «Μολυβάκι μου Χα Μπέ».

Δέκα τραγούδια φτιαγμένα με τη ζεστασιά της φιλίας, της απλότητας, της παρέας και της αγάπης για το λαϊκό τραγούδι.
Συμμετέχουν ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και η Καίτη Κουλλιά.
Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Νίκος Καινούργιος και παίζουν οι μουσικοί:
Γιάννης Τσέρτος, πιάνο, ακορντεόν, Δημήτρης Ρέππας, μπουζούκι, ακουστική κιθάρα, λαούτο, Θανάσης Σοφράς, κοντραμπάσο, Νίκος Τσιατσούλης κρουστά, Νίκος Βερύκοκκος βιολί, Νίκος Καινούργιος, ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, παραγραμματισμός.
Το ζωγραφικό έργο του εξωφύλλου είναι της Βάσως Αβραμοπούλου.

«Πόσα χέρια άλλαξε τούτο το μολυβάκι με τις κιτρινόμαυρες ρίγες του σαν της σαλαμάντρας τα χρώματα. Πρώτη φορά το είδα ανάμεσα στις σελίδες του μικρού δωδεκάφυλλου τετραδίου με τα πρώτα φωνήεντα της αλφαβήτας. Χρόνια μετά το είδα πάνω στο πακέτο με τα σκέτα τσιγάρα του χτίστη να λογαριάζει τις αριθμητικές και τις γεωμετρίες του σύμπαντος. Ένα βράδυ το είδα φρεσκοξυσμένο πάνω στο μαύρο πιάνο δίπλα από τις παρτιτούρες των ερωτευμένων. Σωμένο πια, σαν μισό τσιγάρο, το είδα στ΄ αυτί του μαραγκού με τα πριόνια και τα κοπίδια για τα καινούργια κουφώματα των όρθρων της άνοιξης.
Τελευταία φορά το είδα κάτω, σαν γόπα ενός τσιγάρου που ξεχάστηκε στα χείλη πεθαμένων, στο υπόγειο κελί μιας φυλακής, με σπασμένη τη μύτη του από τις γραφές των αγρίων αισθημάτων με τις ημερομηνίες των παθών στους λερούς τοίχους των ονείρων.
Έτσι έζησε και στα δικά μου δάχτυλα. Το έξυσα με το μεγάλο νύχι της εξορίας και σας απόδειπνο της μνήμης έγραψα αυτά τα δέκα μολυβένια τραγουδάκια.»
Δημήτρης Λέντζος

Δείτε Ακόμη