Χρήστος Λεοντής, Έρωτας Αρχάγγελος

Στίχοι: Δημήτρης Λέντζος Ερμηνεύουν: Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Δημητράτος, Παντελής Θαλασσινός, Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Σουλτάτου, Ιωάννα Φόρτη

Καταχνιά, Ανάσταση Ονείρων, Δώδεκα Παρά Πέντε, Αχ! Έρωτα, Καπνισμένο Τσουκάλι, Παραστάσεις, είναι κάποιοι από τους δίσκους-κύκλους τραγουδιών του Χρ. Λεοντή που έδωσαν το στίγμα τους και γράψανε τις δικές τους ανεξίτηλες σελίδες στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. «Δεν θέλω να μου δέσετε τα μάτια», «Πού να χωρέσει τ’ όνειρο», «Λούζεται η αγάπη μου», «Αχ έρωτα», «Αυτά τα κόκκινα σημάδια», «Τούτες τις μέρες», «Και να αδερφέ μου», «Μια φορά κι έναν καιρό», «Ξενιτεμένο μου πουλί», είναι κάποια από τα θαυμάσια διαχρονικά τραγούδια που «χάρισε» ο Λεοντής στους Έλληνες. Καζαντζίδης, Μαρινέλλα, Ξυλούρης, Μητσιάς, Τσανακλίδου, είναι ορισμένοι από τους τραγουδιστές με τους οποίους συνεργάστηκε.
Δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία δισκογραφική δουλειά του – καθώς συνειδητά αφοσιώθηκε στη μουσική για το θέατρο – ο Χρήστος Λεοντής παρουσιάζει τα καινούργια τραγούδια του, δεκαπέντε στο σύνολό τους, με τον τίτλο Έρωτας Αρχάγγελος.
Οι στίχοι είναι του Δημήτρη Λέντζου και ερμηνεύουν οι αξιόλογοι τραγουδιστές: Δημήτρης Μητροπάνος, Νίκος Δημητράτος, Παντελής Θαλασσινός, Δώρος Δημοσθένους, Μαρία Σουλτάτου και Ιωάννα Φόρτη.
«Πρόκειται για λαϊκά τραγούδια – μας λέει ο Χρήστος Λεοντής – που διαφέρουν από τα υπόλοιπα επειδή εκτρέπονται λίγο από την τρέχουσα νοοτροπία και κατά πολύ από τη νοοτροπία της τηλεόρασης. Δηλαδή υπάρχουν ζεϊμπέκικα, χασάπικα αλλά και τραγούδια μπαλάντες. Άλλα είναι αφηγηματικά, άλλα άκρως ερωτικά ή ρομαντικά που σου δημιουργούν μια συγκίνηση και μια τρυφερότητα. Μεγάλη ποικιλία ρυθμών και καταστάσεων».
Το εξώφυλλο του CD φιλοτεχνείται από τον νέο ταλαντούχο ζωγράφο Στέφανο Ρόκο ενώ στο ένθετο περιλαμβάνονται οι στίχοι των τραγουδιών που κοσμούνται με ειδικά σκίτσα του Ρόκου εμπνευσμένα από αυτούς.

Έπαιξαν οι μουσικοί:

Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο, Γιάννης Σινάνης, μπουζούκι, τζουρά, μπαγλαμά, Παναγιώτης Μάργαρης, κλασική κιθάρα, Γιάννης Παπαζαχαριάκης, ακουστική κιθάρα, Μαριλίζα Παπαδούρη, βιολοντσέλο, Μάνος Αβαράκης φυσαρμόνικα, Χρήστος Πανόπουλος κρουστά, Κώστας Παριορίτσας, κρουστά, Τεό Λαζάρου, κοντραμπάσο, Στέλιος Πετράκης, ούτι, λύρα

Ενορχήστρωση – Διεύθυνση ορχήστρας Χρήστος Λεοντής

Επιμέλεια παραγωγής: Θανάσης Συλιβός

Δείτε Ακόμη