Ηλίας Βολιότης – Καπετανάκης …συνωμοσίες της Κασσάνδρας

ISBN: 978-618-5339-59-3. σελίδες: 160, μέγεθος: 17x24εκ. Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Μάρτιος 2021

Kυκλοφόρησε το καινούργιο ποιητικό έργο του δημοσιογράφου Ηλία Βολιότη-Καπετανάκη με τίτλο «…συνωμοσίες της Κασσάνδρας». Πέντε χρόνια μετά τα «Βραδυνά Πάρεργα» σε καιρούς, που με την μαζική μας συνενοχή γίνονται ολοένα πιο μολυσμένοι και απάνθρωποι, ο Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης συνεχίζει να συνδυάζει πρωτότυπα και αρμονικά στην ποίησή του το επικαιρικό με το σχετικά διαχρονικό σε μια σύνθεση, που συχνά μοιάζει τραγούδι. Δεν είναι… παράλογο αν υπολογίσει κανείς την σχεδόν μισό αιώνα θητεία του στην βαθιά έρευνα,  ανάδειξη και μέθεξη κυρίως στις νεότερες γενιές της λαϊκής μουσικής μας προίκας.

Εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση, όπως κι η προηγούμενη ποιητική εργασία του θυμίζει λεύκωμα του παρόντος διακοσμημένο με του παρελθόντος τα καλούδια και τις σελίδες ορθάνοιχτες στο δυσοίωνο μέλλον. Πάντα ένας εξαιρετικός ζωγράφος στολίζει τα βιβλία του Η. Βολιότη-Καπετανάκη. Στις «…συνωμοσίες της Κασσάνδρας» εξώφυλλο και οπισθόφυλλο, συνολικά 4 πρωτότυποι όσο και μεγάλης αισθητικής αξίας πίνακες του Nicοla Delarte.

Και οι «…συνωμοσίες της Κασσάνδρας» χαρακτηρίζονται από τον πολύ επεξεργασμένο, με αισθητική πληρότητα λόγο, που λειτουργεί συνήθως  αιρετικά και κάποτε εμπρηστικά σε ό,τι θεωρείται σήμερα συμβατική δομή κοινωνική, τρέχουσα κατάσταση, μόδα, συνήθεια και ρουτίνα, είτε θετικά είτε αρνητικά διάκειται ο αναγνώστης στις αναζητήσεις και εμπνεύσεις του ποιητή. Ο Ηλίας Βολιότης-Καπετανάκης βλέπει από της Επανάστασης την όχθη την αστική κοινωνία έχοντας πλήρη συνείδηση ότι αφενός αυτό πια φαντάζει ουτοπία αλλά αφετέρου έρχεται καλπάζοντας ο πατέρας πάντων Πόλεμος να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του!

 

Δείτε Ακόμη