Βαγγέλης Κοντόπουλος, Καντίνα

ISBN: 978-618-5339-93-7, σελίδες: 150, μέγεθος: 14x21εκ. Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Φεβρουάριος 2023

Η ιδέα για την «Καντίνα» γεννήθηκε όταν βρέθηκα μπροστά σ’ ένα προσωπικό αδιέξοδο, και που ως επαγγελματίας μουσικός και συνθέτης, αισθανόμουν ότι δεν έχω τι να πω κι ότι έπρεπε ν’ αλλάξω, να κάνω κάτι άλλο. Αλλά τι; Τότε εμπνεύστηκα την «Καντίνα», που θα μπορεί να λειτουργεί με δικούς μου όρους. Και πραγματικά, σχεδόν το πίστεψα, ότι κληρονόμησα Καντίνα και μ’ αυτήν, πολλούς φίλους που απέκτησα γράφοντας αυτήν την ιστορία. Πολλά πρόσωπα και ιστορίες είναι αληθινά συμβάντα και άλλα είναι της φαντασίας μου. Τις λεπτομέρειες θα τις κρατήσω μόνο για ’μένα.
Σας εύχομαι να ζήσετε το σκίρτημα της φαντασίας, διαβάζοντας αυτήν την εξωφρενική ιστορία, γεμάτη πάθος, όνειρα και τρέλα, γιατί έτσι μου αρέσει. Και στο τέλος, αποπνέει μια παράξενη ελπίδα. Έτσι είμαι εγώ.
Μέσα στην καταστροφή, φως.

Βαγγέλης Κοντόπουλος
(ή αλλιώς… Vang)

***

Ο Βαγγέλης Κοντόπουλος είναι συνθέτης, μπασίστας, ενορχηστρωτής, στιχουργός, παραγωγός, ενίοτε ερμηνευτής, και στις ελεύθερες ώρες γράφει παράξενες ιστορίες για να διασκεδάσει.
Γεννήθηκε στο Krnov της Τσεχοσλοβακίας. Ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 15 χρόνων. Σπούδασε κοντραμπάσο στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 1996 με άριστα παμψηφεί. Υπήρξε μέλος της Δημοτικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. Με το συγκρότημά του πραγματοποιεί συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, αλλά τον συναντούμε και σε solo εμφανίσεις. Συνεργάστηκε επίσης σε συναυλίες και στη δισκογραφία με πολλούς καλλιτέχνες της ελληνικής και ξένης μουσικής Έχει κυκλοφορήσει τα άλμπουμ: «Όλα είναι άλλου» 2011, «Σαν το νερό που κυλάει 2012, «Παράξενα Τραγούδια» 2016, «Solo live performance in museum», 2012, «Να ’χα δυο διάφανα φτερά» 2022 και ένα τραγούδι με το όνομα Vang “Vertigo” 2019
Στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις έχει συνεργαστεί με τους: Αλερετούρ, Άγαμοι Θύται, Θάνος Μικρούτσικος, Νίκος Πορτοκάλογλου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μελίνα Κανά, Χάρις Αλεξίου, Γιώργος Νταλάρας, Τάνια Τσανακλίδου, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Παντελής Θαλασσινός, Νίκος Ξυδάκης, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Βασίλης Λέκκας, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Αργύρης Μπακιρτζής, Μάκης Σεβίλογλου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Στάθης Παχίδης, Γιώργος Ανδρέου, κ.ά.

Δείτε Ακόμη