Κωστούλα Μάκη, Η Αλίκη μετά

ISBN: 978-618-5339-60-9, σελίδες: 76, μέγεθος: 14x21εκ. Χρονολογία πρώτης έκδοσης: Φεβρουάριος 2021

Τριανταπέντε μικροκείμενα, όπου συνυφαίνονται εκδοχές ιστοριών και εαυτών, καθώς η Αλίκη διασταυρώνεται με συμβάντα, επιθυμίες και τόπους.

Οι Αλίκες του βιβλίου είναι οι πυγολαμπίδες μιας προσωπικής ιστορικής αφήγησης, που τέμνει το προσωπικό και το συλλογικό, δημιουργώντας διλήμματα, σχόλια θεωρίας και πράξης.

Η κάθε Αλίκη διασχίζει τον χρόνο και τις περιστάσεις, μετασχηματίζοντας την καθημερινότητα.

Μαζί της περπατάν και άλλοι ήρωες από τις ιστορίες του Carroll. Η γάτα του Τσεσάιρ, ο Τρελοκαπελάς και η κακιά Βασίλισσα. Αν κάποιος, διαρκώς, πάει να μας πάρει το κεφάλι, οι Αλίκες φτιάχνουν περάσματα και διαφυγές.

 

***

 

Η Κωστούλα Μάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Γιάννενα. Είναι ψυχολόγος και εργάζεται στο Κέντρο Πρόληψης «Οδυσσέας» στο Αγρίνιο. Τελείωσε το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Πάτρας και σπούδασε Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακό στην Κριτική Θεωρία στο Μητροπολιτικό Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ και ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στην Ανάλυση Λόγου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με υποτροφία. Δούλεψε ως ψυχολόγος στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, στην PRAKSIS και στο Κέντρο «Ψυχολογία-Τέχνη» στην Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με τις «Αναγνώσεις» της  Αυγής και τα περιοδικά Ποιείν, Μετάλογος, Νέο Πλανόδιον και Δέκατα.

Δείτε Ακόμη