Στέργιος Φωτόπουλος, Ορίζοντας που πλαταίνει

978-618-5963-22-4, σελίδες 32, μέγεθος: 14 x 21 εκ

 

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μετρονόμος η ποιητική συλλογή του Στέργιου Φωτόπουλου Ορίζοντας που πλαταίνει. Πρόκειται για μια σύνθεση που κινείται ανάμεσα στο υπαρξιακό βίωμα και την κοινωνική παρατήρηση, διερευνώντας τη ματαιότητα, τη μνήμη, την ταυτότητα και την ανθρώπινη συνύπαρξη. Με λόγο λιτό και στοχαστικό, τα ποιήματα αναμετρώνται με τις προσωπικές και συλλογικές αντιφάσεις της σύγχρονης ζωής.
Ο Ορίζοντας που πλαταίνει αποτελεί μια ποιητική διαδρομή όπου το εσωτερικό τοπίο συναντά τον κόσμο, διευρύνοντας σταδιακά τα όριά του
***

ΥΠΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ (ΒΙΑΙΗΣ) ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ

Υπόλογοι γι’ αλλότρια κρίματα
πληρωτές αβελτηρίων παρελθοντικών
ενδεχομένως και παρουσών.

Δέκτες μηνυμάτων οχλαγωγίας
κατ’ επίφαση δημοκρατίας
πομπών-λοιδόρων που τείνουν ευήκοα ώτα
στο εύκολο.

Μεταξύ συμμετοχής και παραίτησης
απ’ τα κοινά
κλόουν στηρίζουν ακούσια.

Θέλει γερό στομάχι
της οικουμένης ακλόνητο γινάτι;
Πολέμιοι της φαυλότητας
πόδι πατήστε, αξίες κρατήστε,
αντισταθείτε.

***

Ο Στέργιος Φωτόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1989. Έχει λάβει διδακτορικό δίπλωμα στον τομέα της Επικοινωνίας και των Μέσων Ενημέρωσης από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Θέμα της διατριβής του ήταν η ευρωπαϊκή δημόσια σφαίρα και η διαδικασία του κορυφαίου υποψήφιου (Spitzenkandidaten) για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Παράλληλα, είναι απόφοιτος του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ είναι κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων στην Ευρωπαϊκή Πολιτική από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λέβεν και στην Επικοινωνία από το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Βρυξελλών. Εργάζεται στη Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο τμήμα παρακολούθησης και ανάλυσης των μέσων ενημέρωσης. Άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί και παρουσιαστεί σε ακαδημαϊκά περιοδικά και συνέδρια. Έχει εκδώσει τις ποιητικές συλλογές: Ελεγείας Χρόνος (εκδόσεις Βακχικόν, 2021), Αυτεπίγνωσης Επίμετρο (εκδόσεις Βακχικόν, 2022), Αναφυλαξία (εκδόσεις Βακχικόν, 2024) και Ρωγμή (εκδόσεις Μετρονόμος, 2025). Ο Ορίζοντας που πλαταίνει είναι η πέμπτη ποιητική του συλλογή.

 

Δείτε Ακόμη